Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vraagje als verhuurder over rolluiken repareren/vervangen/weghalen.

Ik woon samen met een huisgenoot in een 3-kamer appartement dat door mijn ouders is gekocht. Zijn zij de werkelijke eigenaren, treed ik dus op als verhuurder, en is mijn huisgenoot mijn huurder.

Het appartement (inmiddels 60 jaar oud ongeveer) kwam met 3 rolluiken aan de voorzijde, een voor een kleine kamer (wordt niet verhuurd), voor de keuken, en een voor de kamer die verhuurd wordt. Het installeren van de rolluiken is niet ons idee geweest, deze hingen er dus al voordat mijn ouders het appartement kochten.

Omdat de rolluiken al oud zijn, heb ik bekend gemaakt aan mijn huisgenoot dat de rolluik van haar kamer af en toe stroef loopt maar wel redelijk werkt, hierop heeft ze alvorens het contract tekenen niet laten merken dat het een probleem zou zijn.

Inmiddels begint de rolluik wat meer stroefjes te lopen, en ik ben bang dat deze het op een gegeven moment begeeft. Samen met mijn ouders heb ik in het verleden vaker de rolluiken gerepareerd met nieuwe onderdelen en al, maar er is maar zoveel wat men kan doen bij zulke oude dingen.

Nu eist mijn huisgenoot dat, mocht de rolluik binnenkort/ooit kapot gaat, dat wij deze vervangen i.p.v. helemaal weghalen.

Mijn vraag is dus in hoeverre ze "gelijk" heeft. Moeten wij die rolluik vervangen, ook al is er niets erover opgenomen in het contract (ze betaalt er immers niet voor oid)? Of mogen wij het gewoon weghalen en dan heeft ze maar "pech"?

Alvast bedankt voor de hulp!

Ik kan u helaas geen gelijk geven omdat de rolluiken door duurzame verbondenheid met het huurobject ertoe behoren en worden dus mee gehuurd. Huurder mag vervanging eisen of andere zonwering.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag