Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Vraag over ingang bezwaarternijnomgevingsvergunning.

De gemeente heeft een omgevingsvergunning afgegeven.
Publicaties vinden wekelijks plaats in de lokale krant van donderdag.
De vergunning is woensdagmiddag laat afgegeven, en kon daarom niet meer worden verwerkt in de krant van de volgende dag.
In de week daarop staat in de krant als datum van vergunningverlening een week eerder.
Dat is ook de datum van aanvang van de bezwaartermijn.
Voor belanghebbenden is daarmee de bezwaartermijn in hun visie al een week verlopen voorafgaand aan de bekendmaking. Mag de gemeente dit doen?
Na enig googelen vind ik dat de bezwaartermijn ingaat vanaf de datum dat dit bekend is gemaakt. Maar wat is "bekend gemaakt"?. Op de website van de gemeente is het 4 dagen later aangegeven. In de krant dus 7 dagen later, en in de wandelgangen van de gemeente is het op de dag zelf bekendgemaakt.

De datum van bejendmaking is in het algemeen de datum waarop het besluit naar vergunninghouder wordt verzonden. Op dat moment wordt het besluit aan aanvrzger bekend gemaakt. Dan begint ook de termijn te lopen. Als u er na een week kennis van neemt is dat nog tijdig genoeg. U heeft immers nog 5 weken over. Binnen die termijn moet het mogelijk zijn een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaarschrift mag altijd nog worden aangevuld. Ook kunt u nog vragen om een aantal weken extra om uw bezwaren gied te kunnen formuleren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag