Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vraag:
Mijn ex vriendin wilt dat ik alimentatie betaal. Ik heb hier geen problemen mee, maar momenteel zit ik in de schuldsanering en is het voor mij onmogelijk om alimentatie betalen.
Welke stappen moet ik ondernemen om dit op de juiste manier te regelen?

Als uw vriendin alimentatie voor zichzelf vraagt dan is het simpel; er is geen recht op alimentatie voor ex partners als men niet getrouwd is geweest. Als het voor kinderen wordt gevraagd dan moet u laten uitrekenen wat de behoefte aan alimentatie voor het kind is en wat u kunt uitgeven. Een advocaat kan dit voor u doen.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vragensteller,
Ik ga ervan uit dat het gaat om kinderalimentatie. Als u in de schuldsanering zit dan is er doorgaans geen ruimte om kinderalimentatie te betalen. Dit is afhankelijk van het regime waarin u zit. WNSP of een andere schuldsaneringsregime. Als u voor aanvang van de WNSP verplicht bent om te betalen dan wordt met deze betaling rekening gehouden en is er dus ruimte. Als de verplichting na aanvang van de WNSP ingaat dan is er doorgaans geen ruimte. Dit is anders bij de andere schuldsaneringsregelingen. Dan zal gekeken moeten worden of u ruimte heeft om te betalen gelet op de schulden die er zijn. Ik adviseer u om eerst contact op te nemen met uw bewindvoerder / contactpersoon.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag