Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vraag;
Ik heb een vast contract van 29 uur per week gemiddeld.
De laatste 4 jaar heb ik qua rooster maar 27 per week gewerkt. Volgens mijn werkgever mag ik 2 uur boven mijn contract-uren werken en 2 uur daar onder. klopt dit?
Men wil mij nu een nieuw contract aanbieden voor die 27 uur.

Nu is gebleken dat op mijn loonstrook 28 uur per week staat, en ik krijg dus ook voor die 28 uur betaald. (4 jaar lang)
Foutje komt nu pas boven water, en nu willen ze mij verplichten om de "teveel" betaalde uren te compenseren in snipperuren. Dit zijn er dus best veel. D.w.z. dat ik alle snipperuren moet inleveren en het tekort moet "overwerken".
Mag dit?

Uw arbeidsvoorwaarden vindt u terug in uw arbeidsovereenkomst en/of de CAO die op u van toepassing is. Ik verwijs u daarvoor eerst naar een lid van uw ondernemingsraad of naar uw vakorganisatie.

Het gaat hier om een fout van de werkgever. Deze betaalde u 'onverschuldigd' teveel loon. De vraag is nu, mag de werkgever de gevolgen van deze fout afwentelen op de werknemer. Over dit onderwerp is al heel wat geprocedeerd.

Het antwoord is onder meer afhankelijk of u redelijker wijs gemerkt zou moeten hebben dat u teveel verdiende. Op het eerste gezicht denk ik van niet. Maar zonder dossier is dat lastig te beoordelen.

Ik adviseer u om de werkgever schriftelijk te laten weten dat u niet instemt met de voorgestelde regeling en dat u de hulp van een jurist inroept.

U kunt voor dat laatste terecht bij een van de juristen op deze website of via Juridisch Loket (http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx)

Beoordeel dit antwoord:

Aanvulling:
Over 'plus en minuren' is veel misverstand. Het is bedoeld om u per week flexibeler in te zetten, maar werkgever mag niet minder uren uitbetalen dan de totale afgesproken contractomvang. De plus en minuren kunnen dus niet leiden tot uitbetaling van minder dan 29 uur per week. Ik neem aan dat 29 uur als omvang op uw arbeidsovereenkomst staat? In dat geval zou het zelfs kunnen dat u een vordering heeft op uw werkgever (ipv andersom).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag