Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


vorig jaar hebben wij een bankstel gekocht voor 1100,- (1500,- als je de poef ook meerekend). Hier zat één jaar garantie op. Nét buiten het jaar (+/- 14 maanden) is het bankstel doorgezakt, dit wordt steeds erger. De verkoper benaderd, in eerste instantie wouden zij niets doen omdat het jaar voorbij was en het dus buiten de garantie valt. Na een nieuwe poging van onze kant willen zij het bankstel maken voor 200,-. Nu ben ik van mening dat zij dit kosteloos moeten doen, ook al valt het buiten de garantie termijn, omdat je van een bankstel van 1100,- bij normaal gebruik mag verwachten dat dit toch een aantal jaar mee zou mogen gaan. Kan ik van hun eisen dat zij dit gratis doen? of moet ik genoegen nemen met het betalen van 200,-? En indien ik in mijn recht sta en zij weigeren kosteloos te repareren/ vervangen, kan ik dan óf de overeenkomst ontbinden of een (gedeelte) van de aankoopsom terugvorderen?

U kunt inderdaad verwachten dat een bankstel langer mee gaat dan een jaar, U kunt m.i dit inderdaad eisen. ik wil u in deze zaak graag bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

U bent niet gebonden aan de door de verkoper geboden garantie termijn. Ook daarna mag u verwachten dat de bank niet binnen een redelijke gebruiksduur zomaar inzakt. In zoverre mag u eisen dat het kosteloos of voor een klein bedrag wordt hersteld. U kunt wellicht deze brief aanpassen en toezenden: http://www.rechtswinkel.nl/documenten/7/ingebrekestelling.html

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag