Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vordering op mij van een door thuiszorgorganisatie gecedeerde factuur aan CS factoring

Ik kreeg hulp van een thuiszorgorganisatie. De facturering verliep middels een bedrijf cs factoring.
Doordat thuiszorgorganisatie de zorgovereenkomst niet nakwam, door herhaaldelijk niet te verschijnen, veel te laat verschijnen, niet bereikbaar zijn, afspraken niet nakomen etc...heb ik de overeenkomst opgezegd en uiteindelijk de betalingen gestaakt. Thuiszorgorganisatie is immers de overeenkomst niet nagekomen.

Nu blijkt dat thuiszorgorganisatie gebruik maakte van factoring (de factuur verkopen aan een derde i.c. cs factoring die dan het bedrag van de factuur overmaakt aan thuiszorgorganisatie en dan bij de cliƫnten, waaronder mij dus, komt innen)

C.s stelt zich op het standpunt...wij hebben de facturen gekocht, dus moet je ons betalen en als je het niet eens bent met de geleverde diensten dan dien je maar een vordering in bij thuiszorgorganisatie .

Ik stel mij op het standpunt dat een dergelijke denkwijze feitelijk betekend dat ik als afnemer van diensten rechteloos ben. Eigenlijk voor elk product of dienst. Als je als bedrijf willens en wetens een slecht product verkoopt pas je factoring toe en de klant kan vorderingen bij je indienen tot St. Juttemis, maar de centen zijn al binnen.
Bovendien dien je van tevoren van het fenomeen factoring op de hoogte te worden gesteld. Naar ik meen is dit nooit gebeurd, ik wist niet eens wat het was tot ik het googlede.

Kunt u mij enig inzicht geven in wat mijn rechten (en plichten) in deze zijn?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag