Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Voorwaarden voor opleiding veranderd, heb ik recht op terugbetaling?

Ik ben 24 augustus 2020 begonnen met een opleiding (toen nog niet officieel erkend), nu wil ik ermee stoppen vanwege de volgende redenen:
1) ze hebben zelf eind oktober een mondkapjesplicht opgelegd. Ik kan/wil geen mondkapje dragen.
2) sinds begin november hebben ze zelf de deuren gesloten omdat ze het besmettingsgevaar te spannend vonden. De lessen zouden voortgezet worden zodra de lockdown en al dan niet de avondklok weer opgeheven wordt. Hierdoor is de einddatum nu met al 3 maanden verschoven en het is uberhaubt onbekend wanneer ze weer opengaan en voor hoelang. Want als er weer een lockdown of avondklok komt dan gaan ze weer dicht. Ik ben na de oorspronkelijke einddatum niet meer in de gelegenheid om de opleiding te volgen.

Ze hebben ten tijde van de opleiding aanpassingen gedaan waarmee ik nooit akkoord was gegaan als dit vooraf geweest zou zijn. Dan had ik me nooit ingeschreven voor deze opleiding.

Ik heb aangegeven dat ik om deze redenen wil stoppen en de gevolgde lessen en verkregen materialen te betalen en het bedrag van de overige lessen waarvan ik reeds een deel betaald heb terug te ontvangen. Ze weigeren dit en eisen dat ook als ik geen lessen meer zou volgen ik toch het volledige bedrag moet betalen.

Mogen ze dit eisen en wat zijn mijn rechten in deze?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag