Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Voorschotbedrag terugvragen van tegelzetter mogelijk?

Ik heb via WhatsApp gecommuniceerd met een tegelzetter (eenmansbedrijf). Hij zou de klus, een tegelvloer leggen, voor mij gaan doen. Bij het uitwisselen van informatie, over het type tegel, de exacte datum en andere details, vond ik zijn manier van communiceren en klantgerichtheid zo beneden peil dat ik er geen vertrouwen meer in had om hem de opdracht de laten doen. Ik heb hem gevraagd de klus te cancelen en mij het voorschotbedrag van 450 euro (dat ik al vrij snel betaald had) terug te storten binnen drie dagen. Kan dit op deze manier?
Een deel van het geld, de helft, bestaat uit de kosten van de tegels die hij voor mij zou gaan bestellen. Ik heb geen idee of hij dat daadwerkelijk al gedaan heeft, hij heeft er in elk geval niets over gemeld.

Van belang is wat u precies bent overeengekomen. Kon u de overeenkomst ontbinden? Is dat afgesproken? Wettelijk gezien kan je ontbinden als de tegenpartij niet nakomt en ook niet nadat die is gesommeerd om alsnog (correct) na te komen binnen een redelijke termijn. Het is de vraag of slechte klantgerrichtheid of een beroerde manier van communiceren kan worden beschouwd als niet-nakoming (wanprestatie) van de overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag