Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Voorschot WIA terug betalen van 2019 en 2020

Momenteel ben ik in de ziektewet en afwachting op de beslissing van herkeuring. 2019 december, januari 2021 en februari 2021 heb ik voorschot WIA ontvangen en deze moet ik terugbetalen, omdat ik bij de keuring aangaf dat ik nogmaals wilde proberen te werken en niet afgekeurd wilde worden. Door mijn eigen verzoek ben ik niet afgekeurd. Ik heb geprobeerd om te werken, maar viel helaas weer uit. Dus daarom ben ik nu in de ziektewet en pas geleden weer gekeurd en wacht nu op de uitslag. Tijdens de eerste keuring kreeg ik wel een no risk verzekering van UWV. Bij mijn eerste keuring wist ik niet dat ik gekeurd kon worden en toch daarna kon werken. Ik dacht als ze mij afkeuren en ik mag niet meer werken dan heeft de leven ook geen betekenis, want ik wil mijn eigen geld verdienen. Omdat ik mij toen niet heb laten keuren moet ik nu de UWV 6.163 euro terug betalen. Ik heb bezwaar ingediend en nu is het een rechtszaak geworden. Hoe ik verder dit moet aanpakken weet ik niet en hoe moet ik het met mijn belasting doen, want ik moet deze bedrag terug betalen, dus mijn inkomen van 2019 en 2020 kloppen niet. kan iemand mij aub helpen.

Heeft u nog geen juridische bijstand voor deze zaak?

Het is verstandig hulp van een jurist of advocaat te zoeken. Een advocaat kan meestal helpen op basis van een toevoeging als uw inkomen onder een bepaalde grens ligt. Een jurist is meestal goedkoper dan een advocaat, maar kan niet op basis van toevoeging procederen.

In dergelijke gevallen is het belangrijk het dossier op te vragen en de hele situatie goed door te nemen met een specialist om te kijken wat er mogelijk is.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst. Als u een advocaat wilt zoeken kan dat bijvoorbeeld via:
https://zoekeenadvocaat.advocatenorde.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag