Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Voorrijkosten reparatie e-bike betalen door eerdere fout monteur?

Tijdens een fietstocht voor werk knalde de fietsketting eraf. Vervolgens iets opgehaald en gebeld met de firma waar de fiets was gekocht en gevraagd voor reparatie. Daar hij nog jonger als 3 jaar is/was, worden er geen kosten berekend.
De monteur kwam langs en deelde mede "ja de ketting is uitgerekt en er moet een schakel tussenuit gehaald worden". Zo gezegd en zo gedaan.
In de tussentijd dat het even duurde voordat er een monteur kwam, heeft mijn vrouw mijn fiets genomen, daar ik deze niet nodig had.
Eerst later denk zo na een maand heeft ze haar eigen fiets weer genomen en wat doet het feit zich voor "tijdens de rit van huis naar werk PANG en ja hoor ketting gebroken (op het zwakke stuk waar destijds een schakel uit is gehaald).
Wederom contact opgenomen met de firma voor een reparatie en kreeg hier gelijk van alles te horen voorrijkosten/montage et cetera.
Na wat meer informatie te hebben ingewonnen, kwam ik tot de ontdekking dat bij de e-bike met middenmotor (welke wij hebben) geadviseerd wordt de ketting tussen de 3 en 5000 km te vervangen, daar de rollers van de ketting slijten en hierdoor speling ontstaat en niet zoals de monteur bevestigt "uitrekt" wat niet kan.
Hier bezwaar tegen gemaakt dat ik niet akkoord ga met de voorrijkosten, echter mij wel coulant opgesteld door de montagekosten te betalen, hetgeen ik ook heb gedaan alsmede de kettingkosten. Echter de voorrijkosten van euro 30 weiger ik te betalen , daar ik het hele gebeuren zie als nalatigheid/ondeskundigheid van de firma en daar de kilometerstand van de e-bike op ca 5100 stond had men moeten weten dat een schakel ertussenuit halen niet het probleem oplost, maar een nieuwe ketting vervangen wel.
Nu na veel boze e-mails word ik nu geconfronteerd met een incassobureau en vraag ik me af of ik deze euro 30 wel moet betalen of het op een rechtszaak moet laten komen.
Daar ik een uitkering heb is alles mij te duur. Welke rechten heb ik in deze?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag