Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Voormalig huisbaas start procedure terwijl ik woonde zonder postadres?

Ik ben deze maand verhuisd uit een woning van nogal rijke huisbazen waar ik ruzie mee had. Ik woonde daar zonder postadres dus volgens mij dan illegaal. Ik heb hun nummers geblokkeerd toen ik weg ging en nu hebben ze 2 keer contact met mijn werk opgenomen. De 2e keer was een mail met de dreiging dat als ik ze niet voor het einde van week 44 de helft van € 3000 betaal ze met hun advocaat het volledige bedrag van mij vorderen.

De brief had ook foto's van de schade en viezigheid. Het meeste was er al voordat ik er kwam wonen maar ik heb daar geen foto's van.
Mijn vraag is kunnen ze mij aanklagen en zo ja kan ik er iets tegen doen? Zij zijn erg rijk en ik kan net mijn huur en vaste lasten betalen.

Goedemiddag,

Indien u de regels van de huurovereenkomst niet nakomt, kunt u daarvoor civielrechtelijk worden aangesproken. De verhuurder kan u dus wel degelijk voor de rechter laten komen. Het is onduidelijk waar het bedrag van € 3.000 uit bestaat. Meer informatie over de vordering op u is nodig om u van goed advies te kunnen voorzien.

Ook als u het niet eens bent met de vordering, is het verstandig om te reageren. Als u geen actie onderneemt terwijl een rechtszaak wordt gestart, is de kans groot dat de rechter de wederpartij gelijk geeft. Ook moet u dan zeer waarschijnlijk de kosten van de procedure betalen. Het is aan te raden om juridische bijstand te hebben om te reageren op de sommatiebrieven.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag