Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Voor onze bruiloft een mooie auto gehuurd.
Na inleveren van de auto zijn er 2 schadeplekken ontdekt.
Bij de levering van de auto hebben we geen rondje gelopen om de auto om te kijken of er schade is. Er is dus ook geen schadeformulier ingevuld dat er al schade was.
Ik heb de schade betaalt ( 500 euro) voor allebei de plekken. Wordt ik die middag terug gebeld dat ze 500 euro per schade rekenen , dat ik dus nog 500 euro moet betalen. De gene die de eindfactuur had afgehandeld zou nieuw zijn.

Heb wel een factuur meegekregen waarin staat dat voor beide schade plekken 500 euro betaalt is, met een stempel (BETAALT, 24 APRIL)

Moet ik die 500 euro alsnog betalen?
Naar mijns inziens heb ik alles afgehandeld en betaalt. Ik heb de factuur waarin dat staat ( beide schade betaalt door ingehouden borg 500 euro)

Volgens de eigenaar is het 500 euro PER SCHADEPLEK, dus beginnersfout van de medewerker.
Mag dit?

nee dat mag niet, als u zwart op wit hebt staan dat het met 500 euro is afgedaan kunt u de tweede vordering betwisten en niet betalen.
heeft u destijds ook een overeenkomst getekend zo ja wat staat er dan over in, heeft u een bevestiging van de controle, en afspraken daarna gemaakt waarvan een bevestiging is afgegeven.
mocht u meer willen weten of zoekt u hulp kunt u mij altijd bereiken

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Voor de huurovereenkomst van de auto staat er niets over de bedragen van de schade en dergelijke. Alleen dat de borg van 2000 euro en de huurprijs is betaalt door mij. Deze heb ik uiteraard getekend.
Volgens de eigenaar heeft hij mondeling doorgegeven dat per schadeplek 500 gerekend wordt.
Toen ik de auto terugbracht, vroeg ik de medewerker de eigenaar te bellen of hij wist van de 2 schadeplekken. Dat had hij gedaan, en zei dat de eigenaar had gezegd 500 euro te rekenen voor de schadeplekken.
Volgens de eigenaar was de medewerker dus nieuw en had het verkeerd gehoord.
Ik heb dus geen bevestiging van de controle, omdat ik deze nooit heb gezien. Bij de aflevering van de auto heb ik deze dus niet gekregen ( was hij ook vergeten) en ook geen rondje gelopen.
Ik denk ook dat de schade( krasjes op 2 plekken) door mij veroorzaakt zijn. Maar ik vind de 500 euro best veel voor een schadeplek. Maar heb deze toch betaalt.
Volgens de medewerker heb ik geluk omdat ze dus wel 500 per schadeplek rekenen en dus 500 euro voor de schadeplekken die ik zou hebben veroorzaakt. Waarschijnlijk dus wel verkeerd begrepen.
Maar op factuur staat dus wel dat 500 euro is betaald voor allebei de schadeplekken.


Als u op de factuur heeft staan dat u € 500,-heeft betaald heeft voor allebei de schadeplekken dan is daarmee voor u de zaak af.
Dat de medewerker het verkeerd begepen heeft omdat hij nieuw is komt voor rekening en riscio van de eigenaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zij dreigen nu dus een factuur te sturen en dat ik binnen 4 weken moet betalen anders schakelen ze een incassoburo in. Hoe ga ik nu te werk? Wat ik ook uitleg, ze willen er niets van horen.


in dit geval heeft u een hele sterke zaak, ik ben u daar graag mee van dienst.

indien u dat wilt kunt u met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik zal eerst aangeven dat ik de factuur niet zal betalen. Zullen zij verdere stappen ondernemen, zal ik zeker een beroep doen op u. Hartelijk dank voor de hulp en de reacties !


U kunt direct contact met mij opnemen via deze website

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag