Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vloerlegger brengt kosten in rekening na inplannen nieuwe afspraak.

Mijn ouders zijn aan het verbouwen en helaas heeft de monteur die de keuken plaatst twee leidingen (die door een loodgieter, op basis van de tekeningen van de verkoper, zijn aangelegd) afgekeurd en daarom heeft hij ons twee dagen gegeven om dit recht te trekken.
Nu is het probleem dat hierdoor het leggen van de vloer helaas niet door kan gaan op de afgesproken data (woensdag en donderdag).
Maandag in de ochtend heb ik contact gezocht met de verkoper van de vloer, die op zijn beurt contact heeft opgenomen met de legger.
De eerstvolgende mogelijkheid is over een x aantal weken. Dit is voor ons geen probleem.
Waar ik nu tegen aan ben gelopen is dat de legger 240 euro per dag vraagt die hij nu niet komt leggen. (De kosten zouden zijn gerekend op 420 euro per dag en op de planning stond 2 dagen).

In het kort:
Maandag (15 januari) hebben we de vloerenlegger afgebeld, direct nadat we te horen hebben gekregen dat de keuken vertraging zou krijgen.
Woensdag en donderdag zouden de vloerenleggers komen om de vloer te leggen.
Staan zij in het recht om dit, naar mijn idee grote, bedrag van mijn ouders te eisen?
Het gaat dus om 240 euro per dag, dat maakt het totaal 480 euro.

Het is erg lastig en kan afhangen van de precieze omstandigheden en contractuele voorwaarden. Het toepasselijke recht is het Nederlands contractenrecht.

Op basis van dit recht wordt dan gekeken of er sprake is van een overeenkomst en of de vloerlegger zich kan beroepen op enige vorm van schadevergoeding of compensatie vanwege de geannuleerde afspraak.

Aan de andere kant kan worden betoogd dat, aangezien uw ouders de afspraak op maandag hebben geannuleerd - twee dagen voorafgaand aan de geplande werkzaamheden op woensdag en donderdag - is dit mogelijk een redelijke termijn voor de vloerlegger om andere werkzaamheden in te plannen en zodoende de schade te beperken.

Het daadwerkelijke bedrag dat de vloerlegger vraagt, kan ook een punt van discussie zijn. Het zou redelijk zijn om kosten in rekening te brengen voor het verlies van werk op die dagen, maar het bedrag zou moeten weerspiegelen zijn werkelijke verlies, niet de volledige waarde van zijn standaardvergoeding voor het leggen van vloeren.

U zou aan uw kant kunnen aanvoeren dat de vertraging niet de schuld was van uw ouders, maar van de monteur en de loodgieter, die verantwoordelijk waren voor het juist aansluiten van de leidingen. In die omstandigheden zou het niet eerlijk zijn als uw ouders de kosten zouden moeten dragen voor de fouten van anderen.

Het kan in ieder geval verstandig zijn om een ​​juridisch professional te raadplegen om deze kwestie verder te onderzoeken. Hoewel ik om een beeld te kunnen geven naar jullie situatie gekeken hebben, is het mogelijk dat er aspecten zijn die ik vanwege het ontbreken van specifieke juridische informatie niet heb kunnen overwegen.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag