Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vloer gelegd: moet ik garantie uitvoeren?

Ik heb 3 jaar geleden een badkamer renovatie gedaan.
Ik ben terug geweest bij de klant voor 2 losse tegels deze heb ik opnieuw gelijmd.

Na mijn oplevering in 2018 is er een andere partij die heeft diverse werkzaamheden uitgevoerd in de badkamer, een nieuwe bad, muurtje gemaakt, doucheraam met deur en een wandje met wastafelkast en een wastafel.
Nu staat het wandje met wastafelkast met wastafel op de tegelvloer dit heeft een andere partij gedaan Na mijn oplevering.
Nu is het zo er zitten nu Vloertegels los maar deze liggen een kwart onder het wandje.
Nu is mijn vraag ben ik verantwoordelijk voor de losse tegels ( gaat op 10 tegels).
Ik heb mondeling gezegd dat ik 1 jaar garantie geef op mijn werkzaamheden, voordat ik de offerte en aan de klus begon.

Ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,

Dit is m.i. lastig om zo voor de vuist weg aan te geven. U -kort gezegd- bent aansprakelijk als vast staat dat het loszitten te wijten is aan slecht uitgevoerde werkzaamheden. Ik merk wel op dat de oplevering al 3 jaar geleden was. Verder is het idd de vraag of de werkzaamheden van de andere aannemer wellicht (mede) hebben bijgedragen aan de schade. Indien het zou komen tot een procedure, zou de rechter mogelijk een deskundige benoemen die o.m. zal moeten gaan adviseren over de vraag aan wiens handelen de ontstane schade te wijten is. Overigens speelt juridisch gezien ook een rol op basis van welke voorwaarden u de aanneemovereenkomst bent aangegaan. Wellicht kunt u met de klant komen tot een schikking? Daarmee vermijdt u mogelijk een procedure.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag