Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verzoek ontbinding koopovereenkomst?

Medio 2018 hebben wij 2 fauteuils gekocht en daarbij 5 jaar extra garantie bij gekocht. In de loop van de jaren zijn de stoelen enkele malen voor reparatie aangeboden, reparatie zowel op de thuis locatie als bij de servicedienst. De zitting is reeds 2x opgevuld, onderdeel in het frame is 2x afgebroken en vervangen, plus een reeds vervangen onderdeel is krom en beschadigd en staat opnieuw op punt van afbreken.

Nu is recent (d.d. 6 mrt. jl.) geconstateerd door de servicemonteur, dat van beide stoelen het conisch tussenstuk te kort is, hetgeen resulteert in het slepen over de grond van het voetenbord. De te korte conische tussenstukken zijn volgens zijn zeggen een constructiefout. Echter de constructiefout heeft de bekleding doen beschadigen (w.o. 2 gaten). Daarnaast hebben er zich nog enkele problemen voorgedaan, zoals: tiptoetsen die weigerden, piepende rugleuning en een schokkend wegzakkende rugleuning en wederom (na opvulling) ingezakte zitting (plooien en scherpe vouwen) en nu ook rugleuning.
Nu word ik door de verkoper doorverwezen naar de servicedienst en wordt er driftig heen en weer gecommuniceerd, middels telefoon en per e-mail.
Het voorstel van de verkoper en de servicedienst: stoelen wederom voor reparatie naar de servicedienst. Hierin wordt de beschadigde bekleding niet meegenomen, dit valt volgens zeggen niet in het zicht en weten wij niet wat wel wordt gerepareerd. Ook vragen we ons af of dan het al eerder vervangen onderdeel, dat nu krom en beschadigd is en op punt van wederom breken zit, ook vervangen wordt.
Wij hebben beide partijen laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de degelijkheid/kwaliteit van de stoelen en reparaties. De extra garantie loopt dit jaar af en zowel volgens de servicedienst als de verkoper bestaat géén garantie op reparaties.
Wij hebben tot 4x toe te kennen gegeven een gesprek te willen aangaan met de verkoper voor 2 geheel andere stoelen of ontbinding van de overeenkomst, omdat we van stoelen, die € 1.899,-- per stuk kosten, ons inziens wel wat meer mogen verwachten qua duurzaamheid (inmiddels kosten de stoelen € 2.899,-- per stuk).

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag