Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Verzoek gemeente vervanging bomen

Er staan bij ons in smalle straat tussen gevels mijn woning en die van de overburen heb ik gemeten 13,60 meter Grote acacia bomen .Deze bomen zijn dermate groot dat ons woongenot word vergald door de grote van deze bomen .Er word veel zon tegen gehouden zodat het in de woning kouder aanvoelt en ik soms de verwarming moet aan zetten om het behaaglijk te krijgen .overbuur heeft zonnepanelen op het dak maar door de bomen is de opbrengst behoorlijk lager. De wortels woekeren tot aan de fundering .Hebben de gemeente gevraagd deze uit de kluiten gegroeide bomen te vervangen door de kleinere bolacacia maar geen goed reactie. Kunt U ons de weg wijzen zodat wij de kleinere bomen krijgen ??

U kunt de gemeente ook aanschrijven op basis van het private burenrecht omdat er sprake kan zijn van onrechtmatige overlast door duurzame zon en daglichtontneming en extra kosten, schade door doorgroeiende wortels en bladafval. U kunt uw gemeente aansprakelijk stellen hiervoor. Dan zal er mogelijk een discussie op gang komen tussen de belangen van de diverse partijen waarbij het publieke belang ook een rol speelt. Ik weet niet of de bomen extra bescherming toekomen maar dat kan een argument zijn bij de afweging. ( bomenplan of groen beleid)

Beoordeel dit antwoord:

U kunt uw gemeente aansprakelijk stellen in een brief en daarin noemt u de redenen die hierboven staan. Daarna zal uw gemeente met u en anderen willen praten en wellicht uw klachten meer serieus onderzoeken. U kunt in het bomenplan van uw gemeente kijken of deze bomen bijzondere bescherming toekomen, een reden die zwaar weegt om ze te laten staan. 45 % minder zonlicht is een indicatie voor onrechtmatige zonlichtontneming. Gebeurt dat op uw terras buiten dan weegt ook dat argument zwaar.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag