Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verwijderen bkr registratie

Ik heb een BKR registratie op mijn naam staan uit 2005. Uitermate merkwaardige lening, omdat ik zelf bij een bank werkte destijds, en derhalve korting had kunnen krijgen op een lening. Het bedrijf, welke de registratie heeft gedaan, reageert ook niet op mijn mail. Wat te doen nu?

Zeer bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,

In principe wordt een BKR registratie vijf jaar na beƫindiging van de kredietovereenkomst verwijderd. Als de registratie fout is, dient het bedrijf dit aan te passen.

Is er nog sprake van een lopende overeenkomst met het bedrijf? En welke code staat er aangegeven? Dit kan van belang zijn voor de te zetten vervolgstappen.

Als het bedrijf niet reageert en u daardoor schade/problemen heeft is er mogelijk sprake van onrechtmatig handelen door het bedrijf. U zou het bedrijf aangetekend kunnen aanschrijven en hen vorderen de registratie te verwijderen binnen een redelijke termijn (bijvoorbeeld 3 weken). Als er nog steeds niet gereageerd wordt kunt u een (kort) geding starten bij de rechtbank. U heeft namelijk een spoedeisend belang.

Soms helpt het in dit soort gevallen om een jurist in te schakelen. Een brief van een jurist heeft vaak toch een afschrikwekkend effect.

U kunt contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak vrijblijvend wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag