Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verwijderen begroeiing op privé-muur?

17 jaar geleden hebben wij een aanbouw gepleegd op onze eigen grond. De muur in de tuin met de buren staat tegen de erfgrens aan en is daarmee ook te betitelen als een privé-muur. Deze is ongeveer 15 meter lang. Voor de bouw hebben we destijds regulier bouwvergunning verkregen. Om te voorkomen dat de muur door de buren gebruikt ging worden, hebben we bewust gekozen voor bebouwing tegen de erfafscheiding aan.
Het huis van de buren staat nu te koop en nu constateren we dat de buren de muur in de loop der tijd fiks hebben laten begroeien met klimplanten. Deels met behulp van klimrekjes maar deels ook door aanhechting aan/in de muur.
De muur willen we absoluut behouden als privé-muur, ook naar de nieuwe eigenaar/eigenaren toe.
De huidige eigenaren hebben we nu per Whatsapp laten weten, dat we graag willen dat alle begroeiing binnen 2 weken verwijderd moet worden mede ook gelet op het feit, dat de toekomstige eigenaar/eigenaren door de huidige begroeiing zouden kunnen vermoeden dat de muur mandelig is.
Maar wat als de huidige eigenaren de begroeiing laten staan en de muur ook op de site van de makelaar te zien is met volledige (zelfs verwilderde) begroeiing? De woning was voorheen van de vader van de huidige eigenaren, die ze hebben verkregen door vererving
Hoe zou je over 2 weken moeten handelen?
Moet je dan alsnog middels aangetekend schrijven een termijn stellen met tevens de dreiging, dat anders op hun kosten de begroeiing wordt verwijderd en eventuele beschadigingen worden hersteld of hoe moet/kan je hier mee omgaan? En dan eventueel met gebruikmaking van het ladderrecht.
De makelaar hebben we ook van het Whatsapp bericht in kennis gesteld met tevens de opmerking om de kandidaat-kopers niet in de waan te laten, dat die tuinmuur mandelig is.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag