Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Verwerpen erfenis

Ik heb uw site gevonden via rechtspraak.nl om deze vraag bij u voor te leggen, dus hierbij.
Er is veel onenigheid over deze vraag terwijl ik alles heb uitgezocht maar men zegt dat het anders kan dus vandaar mijn vraag en dan hoop ik op duidelijkheid voor ons allemaal. Als schoonmoeder komt te overlijden willen wij de erfenis verwerpen dus verklaring nalatenschap wordt vermeld in boedelregister, nu komt eigenlijk de vraag, het vakantiehuisje in Hongarije is ook een bezit, hoort deze ook als bezit zoals bedoeld alle bezittingen bij verwerping erfenis Nederland ( beiden in Nederland gewoond, gewerkt en overleden en in testament is geen keuze over erfrecht vermeld) dus erfhandeling in Nederland. Omdat het binnen de EU valt denk ik dat bij verwerping ook het bezit in Hongarije daar onder valt.
Nu zegt de familie dat het huisje in Hongarije ook apart verworpen kan worden ( in Hongarije)en de erfenis in Nederland kan aanvaarden? Ik vind dit raar omdat het erfrecht in Nederland afgehandeld moet worden.
Kunt u mij hierin verder helpen
Alvast bedankt

Bij buitenlands onroerend bezit is mogelijk dat de afwikkeling ervan plaatsvindt via het recht waar het huis is gelegen. Heeft uw schoonmoeder een voorkeur uitgesproken voor het toe te passen recht. Zo nee dan geldt Nederlands recht. Apart van elkaar verwerpen of aanvaarden, dat kan niet. U heeft bij voorkeur een Europees erfrechtverklaring nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag