Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vervallen wettelijke verlofuren?

Ik krijg elk jaar 48 uur wettelijk verlof en 31:08 boven wettelijk verlof.
Ik heb nu een contract van 12 uur, maar werk 14 uur, inclusief reiskosten is dat 14 uur en 15 minuten, dus ik bouw elke week 2 uur en 15 minuten compensatie uren op.
Ik dacht dat dat boven de 20 uur uitbetaald wordt, maar dat is alleen zo als ik daar toestemming voor geef, aldus mijn werk, dus die blijven gewoon staan tot ik ze opneem.
Maar nu had ik gevraagd als ik elke keer vrij neem van mijn compensatie uren, of mijn vakantie uren op den duur niet komen te vervallen, want ik had gelezen dat wettelijke verlofuren na een half jaar vervallen, dus in juli en boven wettelijke verlofuren 5 jaar blijven staan, alleen die man van mijn werk van de salarisadministratie zei dat dat niet zo is, alle vakantie uren blijven gewoon staan, die vervallen niet, of het moet al TE worden.
Kan dit kloppen?
Als het TE wordt, krijg ik contract verhoging aangeboden, maar dan mag ik zeggen ik laat een cliƫnt vallen, dan maak ik geen overuren meer.
Maar ik wil best 14 uur blijven werken, maar wil niet dat ik extra werk voor niks, en van mijn overuren elke x vrij neem, en uiteindelijk mijn vakantie uren verloren gaan.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag