Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verschuldigde betaling vorderen van huisbaas?

Mijn vorige huisbaas wilde vanaf ongeveer eind 2021 het studentenhuis waarin ik woonde verbouwen tot appartementen. Om dit te bereiken heeft hij mij en mijn huisgenoten samen met iemand van G. Vastgoed een aanbod gedaan om te helpen zoeken naar een andere kamer.
Mijn drie huisgenoten zijn voor mij aan op dit aanbod ingegaan. De huisbaas beloofde ons allemaal te helpen verhuizen, dat wil zeggen helpen met de spullen verhuizen uit onze kamers naar onze nieuwe kamers. Ik wilde niet verhuizen. Ik had een fijne plek en een contract voor onbepaalde tijd. Echter kreeg ik een relatie met mijn vriend, bij wie ik steeds vaker te vinden was. Mijn huisgenoten waren immers vertrokken dus het was erg stil alleen in een studentenhuis met vier kamers. Ik heb met de huisbaas een afspraak gemaakt. Hij zou mijn spullen opslaan in een opslag, en tot ik een nieuwe woonruimte had gevonden ging ik bij mijn vriend wonen. Verder was mijn huur van mijn oude kamer gunstig, namelijk 350 euro per maand. De huurprijzen zijn flink gestegen dus hebben wij ook afgesproken dat hij mij voor de eerste x aantal maanden op mijn nieuwe woonplek 50 euro zou betalen als ik meer huur zou betalen dan 400 euro. Deze afspraken zijn allemaal vastgelegd in een overeenkomst. Hij zou zich in de tussentijd inspannen om een nieuwe woonruimte voor mij te zoeken, dat heeft hij netjes gedaan.

Het tijdelijk samenwonen met mijn vriend beviel zeer goed, en toen wij een woonruimte te huur voorbij zagen komen die we samen konden betalen, hebben we deze kans gegrepen. Ik betaalde vanaf 1 november elke maand 450 euro aan mijn vriend, ervan uitgaande dat ik dat met mijn salaris en de extra 50 euro van de huurbaas kon betalen. Mijn vriend en ik hebben dit bedrag ook vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Ik kan (denk ik) dus bewijzen dat ik per maand 450 euro betaal aan huur.
De huurbaas zou zodra ik verhuisd was mijn spullen uit de opslag halen en naar mijn nieuwe woonruimte brengen. We hebben een aantal keer afgesproken dat hij de spullen zou brengen en hij heeft ze niet gebracht. Toen hij uiteindelijk wel de spullen bracht, moest ik naar mijn werk en was mijn vriend alleen thuis. De huurbaas heeft samen met een aannemer de spullen in het voortuintje geponeerd en mijn vriend heeft mijn hele inboedel in zijn eentje naar binnen moeten slepen.
Toen ik terugkwam van mijn werk, kwam ik erachter dat een deel van mijn spullen miste. Mijn matrassen waren overgebracht maar mijn bed (waar ik destijds 350 euro voor heb betaald) was er niet. Mijn stofzuiger en mijn koelkast waren er ook niet. Toen ik erachteraan appte zei de huurbaas dat hij ruzie had gekregen met de aannemer en dat hij mijn bed zou vergoeden en laten bezorgen als hij het bed niet terugkreeg. Na een flink aantal weken en een paar keer vragen had ik nog steeds geen nieuws over mijn bed. Uiteindelijk kreeg ik drie weken terug het bericht dat hij mijn bed was kwijtgeraakt, maar dat hij niet de volle prijs zou betalen.

In de periode van november tot nu heb ik verschillende keren naar het geld en het bed gevraagd. Over de koelkast en de stofzuiger heeft hij een paar maanden geleden gezegd dat ik ze zelf uit mijn oude huis kon halen, en dat de bouwvakkers wel aanwezig zouden zijn. Ik ben er twee keer geweest en de bouwvakkers waren er niet, en toen ik er vorige week kwam was het huis verbouwd en bewoond. Mijn spullen waren nergens meer te vinden.
Toen ik begon over de 50 euro per maand, zei hij dat dat alleen zo was als ik meer moest gaan betalen aan huur. Dat is zo. Daarop wilde hij mijn nieuwe huurcontract zien, die ik tot op heden niet heb gestuurd omdat in onze overeenkomst staat dat hij gewoon die 50 euro moet betalen.
Elke keer als ik contact had via Whatsapp met de huurbaas, negeerde hij mij. Pas na een flink aantal keer bellen, voicemails en appjes kreeg ik antwoord. Ik heb alle correspondentie vastgelegd en ik stuur deze graag naar jullie op via de mail.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag