Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verrekening energiecompensatie na huurbeëindiging vanwege overlijden?

Een aantal weken geleden is mijn schoonvader overleden. Hij woonde in een particulier verhuurd appartement, waarbij de kosten voor gas, water en licht en de servicekosten in de huurprijs werden verrekend. De woning was voorzien van blokverwarming.

Over twee weken, op 15 augustus 2023, loopt het huurcontract van dit appartement af. Mijn vrouw is, als enige erfgenaam, verantwoordelijk voor de afwikkeling hiervan. Mijn schoonvader had na eerdere schuldhulpverlening gekozen voor een vrijwillig regime van financiële bewindvoering en tot nu toe heeft het bureau dat hem daarbij assisteerde niet het volledige financiële dossier naar ons doorgestuurd, waardoor we geen volledig inzicht in alle rekeningen hebben. Niettemin hebben wij een zeer sterk vermoeden (o.a. n.a.v. gesprekken met andere huurders uit dit complex) dat de energiecompensatie door de verhuurder nog niet is verrekend.

We zijn van plan om de verhuurder hierover een aangetekende brief te sturen om deze de energiecompensatie te laten verrekenen met de laatste huurtermijn. Op die manier blijven we niet met financiële losse eindjes zitten en kunnen we het dossier met betrekking tot deze huurwoning sluiten. Maar de vraag is of dat op dit moment de beste weg is om te bewandelen? Bestaat er een voorbeeldbrief die toepasselijk is voor deze situatie?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag