Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verplichte huur berging.

Mijn zoon huurt een studio in Roosendaal. Dit doet hij via een particuliere stichting maar daarbij hebben ze een apart contract voor het huren van een berging. Daar betaalt hij € 100,- per maand voor, voor een ruimte van 20 vierkanten meter, maar dan komt het, het zijn twaalf appartementen die dan allemaal van dezelfde berging gebruik maken dus 12* €100 = €1200,- per maand, dit vind ik wel erg veel. hij heeft dit gehuurd, omdat hij verplicht was om deze berging te huren en hij blij was iets te hebben, wat kan hij hier tegen doen? hij heb al een brief gestuurd, met het volgende antwoord.

De verdeling van de totale huurprijs is bewust op deze wijze tot stand gekomen. Destijds zou de verhuurmakelaar u daarover ook hebben moeten informeren.
We hadden dit vraagstuk graag al direct bij aanvang willen verklaren zodat hier geen onduidelijkheid over ontstaat.

Het verzoek tot aanpassing op de drempel zien wij graag via uw huurdersportaal. De melding kan dan worden doorgezet naar de juiste servicepartij.

Mijn reactie:

Als huurder van een van de Brugstraat studio's, heb ik naast mijn huurovereenkomst van mijn studio ook een huurovereenkomst van de berging af moeten sluiten. Dit is verplicht, en dat heb ik ook ondertekent. Maar laatst heb ik in de gangen gehoord dat meerdere huurders het hier niet mee eens zijn, en dat bracht mij ook aan het nadenken. Hieronder een aantal punten die we kunnen voorleggen aan de eigenaar:
-Ik heb sinds kort een motor, maar deze moet ik op de straat zetten, want in de berging gaat hij niet passen. Vanaf de straat moet je namelijk een hoge drempel op, en daarna moet je een zeer scherpe bocht maken. Mijn voorstel is om de drempel op en af gelijk te maken met de straat, zodat motor, brommer, fiets en vuilnisbak veel makkelijker naar binnen kunnen, zonder deze 30/40 cm op te tillen.
-De berging huren is verplicht voor iedere studio, dus wij delen met 12 studio's een enorm kleine ruimte (dus 1200 per maand voor de berging, wat eigenlijk best een grove prijs is voor een berging). Vorig jaar ging dat nog wel, maar sinds de energieprijs verhogingen is 100 euro per maand best veel om extra te betalen. Als dit op vrijwillige basis zou zijn is dat een ander verhaal, dan kies je er namelijk voor. Misschien is dit ook wel iets om voor te leggen.

Ik denk dat mijn kant van het verhaal wel duidelijk is, en ik hoop dat de eigenaar open staat voor overleg.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag