Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Verplicht werkunit opgeven?

Graag ontvang ik zo mogelijk advies.
Ik ben bbz deeltijdondernemer. Door spanningsepilepsie kan ik niet voor een werkgever werken. Ik heb mijn eigen massagepraktijk als deeltijdonderneming en ontvang deels een participatie uitkering ofwel bijstand.

In november heb ik long covid gekregen en direct aan de bel getrokken dat ik nu mijn bedrijfskosten niet kon voldoen. Ik moest elke week komen op gesprek. Maar kreeg geen hulp. Inmiddels zit ik in een revalidatie traject van 3 dagen per week en werk ik sinds begin januari 3 dagen. Pas nu januari 2023 krijg ik een reactie van mijn werkcoach. Waardoor er financiƫle achterstanden zijn opgelopen. Ondanks telkens aan de bel te trekken.
Nu krijg ik van deze coach te horen: je moet de unit (mijn werkplek) wegdoen. Dit kost geld en dan ga je maar fulltime op een slaapkamer werken. Eerder gaan we je niet helpen. En de bemoeienis van je naasten hebben we geen behoefte aan. Ik stond echt verbouwereerd na dit telefoon gesprek.
De reden dat ik die unit heb laten komen. Omdat ik niet op voorhand weet, hoe een nieuwe klant is en dus niet iedereen zomaar in mijn huis wil hebben. Ik ben maar alleenstaand. Daarnaast wist/weten ze dat er een pleegkindje aankomt. Voor wie deze kamer bedoeld was en is.

Mijn vraag, kunnen ze dit zomaar eisen? Ik kan niet anders dan voor mezelf werken ivm gezondheid. Een medische onderzoek of herkeuring bij UWV willen ze niet aangaan. Ik heb reuma, spanningsepilepsie en long covid. Ik wil heel graag werken naar kunnen, als vorm ik werk voor mijn uitkering. Ik maak geen winst. Maar nu nemen ze de enige werkoptie weg. En bieden ze gewoon geen hulp. Terwijl zij zijn aangesteld als werkcoaches en financiƫle ondersteuning door de gemeente Vlissingen. Ik mocht mij voor ziekte niet verzekeren, want dat waren ook extra kosten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag