Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verplicht verkoop spullen Markplaats terugnemen?

Ik heb een partij kinderkleding verkocht op marktplaats. De kleding was in prima staat, de prijs was laag en ik heb in mijn advertentie de maten vermeld die in de kleding stonden (en die klopten ook). Uiteindelijk heb ik een koop gesloten met iemand en die heeft de kleren nu ontvangen en de kleding blijkt nu te klein te zijn voor zijn kind. Ik heb echter op geen enkele manier gelogen of bedrogen. Hij wil nu dat ik de kleding terug neem maar mijn mening is dat ik geen webshop ben en de kleding niet terug wil nemen/betalen. Het is n.m.m. het risico van Marktplaats. Meneer heeft geen gebruik gemaakt van kopers bescherming. Hij wil een nette oplossing maar die kan ik hem niet bieden: de koop is afgedaan wat mij betreft. Ik heb hem aangeraden dat hij de artikelen te koop kan zetten maar zijn weerwoord is en blijft: ik wacht op een passende oplossing.
Ik heb aan de meneer in kwestie gecommuniceerd, dat ik naar eer en geweten heb gehandeld en dat ik hem geen oplossing kan bieden. Meneer blijft zeuren en ik wil hier een eind aan breien. Wat kan ik doen; kan de meneer mij schaden? Ben ik verplicht de kleren terug te nemen? Heeft u advies voor mij? Ik stel de vraag hier omdat ik slechthorend ben en niet kan bellen met juridisch loket en zij geen optie tot chat of mail hebben. Ik hoop dat u mij kan helpen.

Goedemiddag,

Het is van belang om een kopie van de advertentie te bewaren waarop staat dat u alle relevante informatie hebt vermeld. In principe is een gedane koop via Marktplaats inderdaad niet zomaar terug te draaien. Ik ga uit van twee particuliere personen. In dat geval geldt de consumentenbescherming niet. In geval u alle informatie correct hebt vermeld, heeft de koper inderdaad geen juridische grondslag om u aan te spreken. Mail gerust indien u uw zaak nader wenst te bespreken. Ook indien de koper juridische stappen zet, raad ik aan om u juridisch te laten bijstaan. In dat geval kunt u uiteraard contact opnemen met ons.

Gr,

Dhr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank meneer Leito voor uw snelle reactie.
Het gaat idd om particulier-particulier. Helaas ben ik zo oer stom geweest de advertenties te verwijderen 😔 dus ik heb geen poot meer om op te staan. "dure" les....dat zal me niet snel nog een keer overkomen.
Ik ga met angst en beven dit verhaal uitzitten.
Nogmaals hartelijk dank!! Fijn weekend alvast.
Vriendelijke groeten, Elly


Beste Elly,

U hoeft zeker niet in angst vervolgacties af te wachten. Indien de koper een juridische actie wenst te starten, is het aan hem om met een onderbouwde vordering te komen. Met alle correct vermelde informatie, zie ik geen juridische grondslag voor de koper een vordering in te stellen. Een fijn weekend toegewenst.

Gr,

Dhr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag