Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vernietiging van besluit VVE

Op 03 maart 2020 zou er een vergadering zijn geweest van een kleinschalige VVE (3 appartementsrecht waarvan 1 met 2 eigenaren waaronder ik, allen behorend tot dezelfde familie). Dit is 3 weken nadat ik te kennen had gegeven van mijn partner te willen scheiden en de VVE het dus noodzakelijk vond geld te ontdekken voor de VVE gezien hier 5 jaar niets is gebeurd. De totstandkoming van deze vergadering is succesvol vernietigd bij de kantonrechter. De gehele procedure heb ik overigens zelf begeleid zonder tussenkomst van een advocaat.

Echter is in de periode van 03 maart 2020 en 24 augustus 2021 een vergadering geweest op 20-11-2020. In deze vergadering zijn exact dezelfde punten benoemd als in de vergadering van 03 maart. De vergadering van 20-11 heb ik zelf niet bijgewoond gezien deze in het leven geroep zou zijn om mijn bezwaren kenbaar te maken en niet om het geheel nogmaals te behandelen. De relatie tussen mij en de overige eigenaren was op het moment van de 2e vergadering al duurzaam ontwricht. Ik heb in het zoekschrift meerdere aanvulling gedaan op basis van "misbruik van stemmen" (gezien de VVE bestaat uit 1 familie) en op basis van "redelijkheid en billijkheid" (gezien er op zeer korte termijn grote financiƫle besluiten gemaakt worden waar ik niet tegen kan stemmen.

Nu is er na de uitspraak vandaag weer een vergadering geweest. De VVE heeft hierin aangegeven dat ondanks de vernietiging van het besluit van 03 maart, het besluit van 20-11 wel gewoon van kracht is. Mijn inziens gaat dit de uitspraak van de rechter voorbij maar ik tast in het duister.

De besluiten die genomen zijn/worden zijn als volgt:
- Het VVE reservefonds dient met terugwerkende kracht (vanaf 2015) over de herbouwwaarde van 2020 (stijging is 40% tov voorgaande jaar) met 0,5% aan te vullen
- Juridische bijstand dient door alle VVE leden te worden gedragen (voor het verzoekschrift 24-08-2021)
- Het bestuur wil vanaf 2020 (dus met terugwerkende kracht) een vergoeding van 1500 pp per jaar ontvangen en deze verhalen op de leden van de VVE
- Het VVE reservefonds is enkel bedoeld voor onderhoud en niet voor alle zaken er omheen zoals juridische bijstand, vergeten zaken bij de bouw van het complex etc..

Als extra vraag, er is een uitspraak gedaan en het besluit is vernietigd, had dit niet nietig moeten zijn? Dit omdat het in strijd is met het modelreglement?

Mijn vraag is misschien wat breed maar ik tast echt helemaal in het duister. Door mijn situatie, scheidend van 1 van de gezinsleden wordt ik op elk besluit financieel uitgekleed.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag