Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Vernieling beukenhaag door buurman

De buurman weet dat mijn beuken haag , die afscheiding is van de erfgrens van 40 meter lengte , 30 cm op mijn eigen grond staat. Hij weet ook dat ik niet wil dat hij de haag afzaagt in hoogte of anders aan de haag zaagt , behalve als het over de erfgrens hangt. Dus 30 cm voorbij de erfelijke grens.
Meerdere keren heb ik dit al aangegeven. Vorig jaar heeft hij de hele haag gekortwiekt zonder overleg en toestemming, uit woede over het gesnapt worden door mij,. Ik was vrij van werk en zag het gebeuren..
Daarop kreeg ik de zaag over mijn hand omdat ik hem belette de bovenkant heg af te zagen. Zijn taalgebruik naar mij is : dat ik dom ben , dat ik mij moet laten nakijken enz. Vanmiddag in de regen was hij weer bezig en heb de politie gebeld omdat hij mijn en mijn eigendommen niet respecteert , maar vernielt. De politie adviseert 'instantie voor rechtshulp' maar dat is tot 30.000 euro . Vandaar mijn vraag wat ik kan doen om mijn eigen heg te beschermen.
Kadastrale metingen is de buurman van op de hoogte maar ondanks dat drukt hij steeds zijn wil door..
Hoe kan ik hem stoppen? Graag uw advies. Wat kan ik dus doen tegen vernieling meerdere keren per jaar van mijn beukenhaag door de buurman?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag