Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verlies rechten uitschrijven woning?

Ik heb samen met mijn huidige vriend een koopwoning in Ridderkerk, nu ga ik een woning huren voor 2 jaar samen met mijn dochter in Zoetermeer, waarna ik dan weer na 2 jaar terug naar mijn koopwoning en mijn vriend wil, omdat mijn dochter dan 18 is en er zelfstandig mag wonen. Deze woning huur ik van mijn ex (vader van mijn dochter) en hij heeft dat huis dus alvast gekocht voor onze dochter.
Mijn huidige vriend blijft in onze koopwoning wonen, en ik ga dus latten met hem, alleen wil ik niet meer de kosten van de gemeentelijke belastingen en waterschappen hebben voor de koopwoning wat ik nu nog wel betaal, omdat ik deze nu ook ga hebben in Zoetermeer, dus gaat dat dubbelop worden, wat ik niet kan betalen.

Nu was ik benieuwd wat de haken en ogen gaan zijn/worden met het hebben van 2 huizen, 1 koop en 1 huur? En wat er gebeurd als ik mij inschrijf in Zoetermeer? Want word ik dan automatisch uitgeschreven uit Ridderkerk? Maar behoud ik dan wel mijn koophuis, en mag ik daar danwel weer terug komen wonen na 2 jaar?
En is het nodig om mij uit te schrijven uit mijn koopwoning om überhaupt in aanmerking te kunnen komen om geen vaste lasten meer te hoeven betalen voor dat huis en voor eventuele "alleenstaande ouder" toeslag in Zoetermeer, omdat ik in de woning in Zoetermeer alleen ben met mijn dochter, een minimumloon heb en alle extraatjes wel kan gebruiken.

Ben namelijk bang als ik me uitschrijf of uit mijn woning of uit mijn gemeente, dat ik bepaalde rechten niet meer heb tav mijn koopwoning, en ik , mochten er onenigheden ontstaan of met mijn vriend of met mijn ex, op straat kom te staan. Mijn ex heeft wel een goed huurcontract opgesteld die wij beiden al ondertekend hebben, en waarin staat dat ik er vanaf 1 september woon (wat de bedoeling ook wel was, maar door vervoer vertraagd is), de huur van september heb ik al wel betaald, alleen wonen we er nu eigenlijk officieel en nu is het de bedoeling dat ik er wel aanstaande weekend ga wonen met mijn dochter.

Op papier is het best een lastig verhaal, en misschien niet geheel goed uitgelegd. Maar heb mijn best gedaan, en mocht u mij even wat meer info willen geven hierover zodat ik weet waar ik aan toe ben, dan zou dat erg fijn zijn. Want heb al zoveel instanties gevraagd en niemand kan mij duidelijke en geruststellende antwoorden geven helaas. Vandaar dat u (en het Juridisch loket, waar ik alleen niet doorheen kom) mijn laatste HOOP zijn!!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag