Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Verlies PGB bij geen woonadres?

Mijn broer is sinds 1975 ziek (GGZ). Hij is nu 66 jaar en ik zorg samen met familie en vrienden voor hem. Eerst had hij een CIZ Ind. van 2008-2028,
AWBZ, dan in 2015 onderbreking en werd het WMO, sinds 2022 WLZ PGB, bij thuis bezoek 2023 (hij had sinds 13 jan 2023 een briefadres want woning kwijt geraakt want de gemeente vond dat wij te lang weg waren geweest. Wij zeiden hij was op revalidatie maar proces verloren) dus ik zorg verder voor hem. Nu zegt het zorgkantoor hij MOET een woonadres hebben anders PGB weg. Hij staat bij twee woning aanbieders ingeschreven als woningzoekende maar de wachtlijsten zijn erg lang. Ik vind dat hij tussen wal en schip valt, hij wil absoluut niet naar een instelling maar thuis bij zijn Surinaamse familie blijven.
Als de cliƫnt dus zich nergens mag of kan inschrijven verliest hij zijn PGB. Ik vind het geen maatwerk maar een starre houding in de wet Regeling langdurige zorg. Ik denk dat hiermee misbruik voorkomen wil worden. Misbruik komt echter ook voor bij een woonadres. voorlopig is hij veel bij mij maar kan zich niet inschrijven want ik heb maar een eenpersoons appartement. Hij moet vaak naar andere opvangadressen. Te lang stil zitten thuis veroorzaakt bij hem een achteruitgang. (hij trekt zich terug in zijn wereld en praat niet meer). Wij mogen met de hele familie langs komen en daar reageert hij zeer goed op.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag