Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verkopende partij paard komt contractvoorwaarden niet na

Op 24 april 2023 heb ik mijn paard gekocht. Bij de aankoop is een contract gemaakt en getekend zowel door de verkopende als de aankopende partij.
In dit contract staan afspraken genoteerd over het in betalen voor grote wedstrijden zodat mijn paard hieraan mee mag doen.
Ik, de aankopende partij, zou in betalen voor de breeders wedstrijden. De verkopende partij zou in betalen voor de Eurofuturity/derby wedstrijden.
Mijn deel van de afspraak ben ik nagekomen. Echter de verkopende partij houdt zich niet aan de afspraak om mijn paard in te betalen ondanks vele verzoeken van mijn kant. Elke keer werd beloofd het te doen echter elke keer werd dit niet nagekomen. We zijn nu ruim 10 maanden verder, ik heb genoeg geduld gehad en wil het dus nu gaan afdwingen.
Wat zijn de beste stappen om te ondernemen? Een aangetekende brief sturen met een uiterste betaaldatum? Zo ja, dan zou ik hierbij heel graag hulp ontvangen. Zo nee, wat zijn dan de beste stappen om te nemen?
Een belangrijke side note; het paard is aangekocht in Italiƫ en het Italiaanse recht is dus van toepassing hier. Wellicht kan de brief en dergelijke wel opgesteld worden en alleen als het een rechtszaak wordt dat ik een Italiaanse advocaat nodig heb?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag