Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Verkeersboete terecht?

Recentelijk heb ik een bekeuring ontvangen door een medewerker van een afvalverwerkingsbedrijf. Ik zou een straat ingereden zijn in combinatie met een geslotenverklaring voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen, bord C 6 bijlage I RVV 1990, https://www.google.com/maps/@51.9498356,5.2070291,3a,75y,101.05h,84.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXSElouiNmLK3rkIaCFAqrw!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
Wat ik mij herinner is dat ik niet de straat ingereden ben, maar gekeerd ben op dit punt. Er is geen staande houding geweest, en ik zie nergens een foto of ander bewijsmateriaal.
Ik heb bezwaar gemaakt, maar dat is afgewezen: Met het passeren van het bord heb ik de geslotenverklaring genegeerd. Dat ik daarna mijn voertuig heb gekeerd doet daar niets aan af.
Loont het zich om hiervoor naar de kantonrechter te gaan?

Dat hangt grotendeels af van de bewijzen die u kunt voorleggen. Als u kunt aantonen dat u slechts gekeerd bent en niet daadwerkelijk de straat bent ingereden, heeft u mogelijk een geldig argument. Daarbij is het echter belangrijk op te merken dat dit vaak moeilijk te bewijzen is zonder concreet bewijs zoals foto's of getuigenverklaringen.

Wat uw zaak mogelijk kan compliceren, is het feit dat uw bezwaar al is afgewezen. Dit betekent dat de officier van justitie uw argumentatie al heeft beoordeeld en afgewezen, wat het proces bij de kantonrechter mogelijk lastiger kan maken.

Het kan nuttig zijn om een jurist of advocaat te raadplegen voordat u een beslissing neemt om uw zaak naar de kantonrechter te brengen. Deze kan u meer inzicht geven in uw kansen op succes, rekening houdend met alle specifieke omstandigheden van uw zaak. Daarnaast, als u gelijk krijgt van de kantonrechter, wordt de onterechte boete geschrapt. Echter, als de rechter het niet met u eens is, dan blijft de boete staan en worden er mogelijk ook proceskosten in rekening gebracht.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat de termijn om beroep in te stellen bij de kantonrechter zes weken na de datum van de beslissing op het bezwaarschrift is. U zult dus tijdig actie moeten ondernemen.

Let wel: voornoemde antwoorden zijn algemeen en bedoeld ter oriƫntatie. Voor specifiek juridisch advies raden wij u aan om contact op te nemen met een jurist of advocaat.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag