Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Verkeersboete, ga ik in beroep bij kantonrechter?

Geachte,
Ik heb een verkeersboete (mulderboete) ontvangen voor:
Als bestuurder tijdens het rijden een mobiel elektronische apparaat vasthouden (feitcode: R545)
Ik ben in beroep gegaan tegen deze bekeuring;
A) het is niet waar
B) niet staande gehouden
C) geen foto’s oid

Echter is mijn beroep afgewezen en staat er in de brief:
Beslissing vd officier van justitie;
De officier van justitie heeft op het beroep, ingesteld tegen bovengenoemde beschikking, beslist.
Voor de inhoud en motivering van de beslissing wordt verwezen naar de door de officier van justitie afzonderlijk verzonden motivering.

Echter heb ik tot op heden nog steeds geen motivering ontvangen en is het me dus ook volstrekt onduidelijk op welke gronden de ovj dit heeft besloten.
Ik ga wederom in beroep bij de kantonrechter, maar mijn vraag aan u is hoe nu verder?
Is de ovj verplicht om mij de motivering te laten weten?
Of gaat hier een langere tijd overheen?
Hoor graag van u,
Met vriendelijke groet,

Beste vrager,

De officier hoeft pas ter zitting te laten weten waarop hij zijn eis baseert. Maar, u kunt de stukken / het dossier inzien op de griffie van de rechtbank (of een kopie opvragen via een advocaat). Dat zou ik zsm doen, want dan weet u de grondslag van de boete. Als ik uw verhaal zo lees, is het ofwel een vergissing ofwel is de boete gebaseerd op de waarneming van een politieagent (in burger). Van dat laatste moet dan een proces-verbaal in het dossier zitten.

Succes ermee, advocaat

Beoordeel dit antwoord:

Beste, als ik je goed begrijp dan heb je al beroep ingesteld en heeft de OvJ op dat beroep nu al beslist en gezegd dat ze toch voet bij stuk houden. Dit gebeurt vaak, waarbij er vaak twee brieven gestuurd worden. Namelijk ten eerste de beslissing en ten tweede de motivering. Ik vrees dat de motivering je niet bereikt heeft. Ik wil je er uitdrukkelijk op wijzen dat, in de brief waarin de beslissing staat (namelijk dat ze voet bij stuk houden) ook staat dat je - als je het met die beslissing van de OvJ niet eens bent - je een BEPERKTE tijd hebt om de zaak voor te leggen aan de rechter. Ik wil je daarom met KLEM adviseren om, als je het niet eens bent met de boete, die termijn niet te laten lopen. Je kan beter al de stap naar de rechter nemen, en dan later intrekken dan deze termijn te laten lopen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag