Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verkeerd advies hypotheekadviseur

Ik ben ingelicht vrijwel geen eigen geld nodig te hebben maar 2000 euro omdat ik het huis onder marktwaarde heb kunnen aankopen. normaliter zou ik 17 duizend eigen middelen moeten inbrengen als ik het op marktwaarde had gekocht. De kosten koper zouden daarom mee gefinancierd kunnen worden. De aanvraag is gedaan, maar er kwam maar geen reactie van de geldverstrekker. 2,5 week later bleek op mijn herhaaldelijke belletjes dat mijn adviseur al weken in gesprek was met de geldverstrekker over dat de kosten koper niet meegefinancieerd zouden kunnen worden. Ze zouden daar een miscommunicatie over gehad! Dit heb ik heel laat gehoord.
Nog 2 weken resterend voor deadline van de voorwaarde financering, bood ze me aan om dan een bouwdepot aan te vragen en de kosten koper daarin mee te financeren in de te behalen overwaarde. 2de taxatie kosten hebben ze op zich genomen maar daar kwam ook niet het gewenste resultaat uit. Ik zou 33 000 eigen middelen moeten inbrengen !!!
ze is toen weer voor verder gegaan met de aanvraag zonder bouwdepot, maar dan een vorm die ik helemaal niet wilde namelijk gedeeltelijk annuitair en gedeeltelijk aflossingsvrij. Ik had gekozen voor liniear de goedkoopste vorm in de hoeveelheid rente. Door deze wijziging zou ik in totaal 35000 meer moeten betalen over de 30 jaar. Ze gaf aan dat haar eerste berekening niet meer kon en dat dit de enige mogelijkheid was. Ik had toen nog 1-2 dagen voor de deadline. Een nieuwe adviseur was geen optie en een nieuwe aanvraag via haar dus ook niet. Ze gaf aan dat ze het ook niet snapt waarom de bank zo moeilijk doen. Ze gaf aan dit nog nooit mee gemaakt te hebben. We hebben trouwens nog 3 keer om verlenging moeten vragen en ook een verzetting van de overdracht. Nu weer op de laatste dagen voor de afspraak van overdracht is de bindende offerte er.
Uit nood en tijdgebrek heb ik de financering getekend met een kanttekening dat ik hierover in gesprek wil.
Financieel heb ik uiteindelijk 13000 moeten inleveren aan eigen geld terwijl dit 2000 zou zijn volgens haar in het begin, 35000 meer moet betalen aan rente over de looptijd en over 3 jaar (rentevaste periode) gedwongen ben om weer kosten te maken om van vorm te veranderen.
Mentale schade is weken lang ellende hoofdpijn en ook nog eens afzeggingen van ingehuurde mensen die boos op me zijn om toch aan eigen middelen te komen.
Wat kan ik eisen van ze?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag