Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verhuurder weigert borg binnen 14 dagen te betalen.

Is hierin een verschil tussen kamerhuur en woninghuur? De verhuurders willen de borg pas terug geven in juni als de eindafrekening van de energie er is, terwijl per 1 december jl. de huur eindigt, omdat de regel binnen 14 dagen niet geldt voor kamerhuur zeggen zij. Klopt dit?

Het lijkt erop dat er een misverstand is. Volgens het Nederlandse huurrecht is er geen formeel verschil tussen de teruggave van de borg voor een kamer of voor een hele woning.

Na het einde van het huurcontract heeft de verhuurder in principe een maand de tijd om de borg terug te geven. Dit geeft hen de mogelijkheid om eventuele schade aan de woning vast te stellen en de kosten hiervan af te trekken van de borg. Het is echter niet toegestaan om de borg zonder goede reden langer dan een maand vast te houden. Het wachten op een eindafrekening van de energie zou alleen acceptabel zijn als er duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen huurder en verhuurder dat deze kosten van de borg afgetrokken mogen worden.

Als je het idee hebt dat je verhuurder onredelijk handelt, of de teruggave van de borg onnodig lang uitstelt, kan het de moeite waard zijn om een jurist of advocaat te raadplegen, die je kan helpen om je rechten in deze situatie te bepalen. Het kan ook zinvol zijn om contact op te nemen met je lokale gemeente of een huurrecht organisatie, die je mogelijk kunnen ondersteunen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag