Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verhuurder negeert lekkages in woning?

Ik woon in een huurwoning in de vrije sector (net een paar tientjes over de grens voor sociale woning, helaas) waar er sinds juni o.a. lekkages zijn aan de kozijnen van 4 ramen. Ik heb in juli dit per mail gedeeld met de eigenaar waarbij ik een reactie heb ontvangen. In augustus is de eigenaar van mijn woning overleden en een familielid van hem heeft het geërfd. In augustus heb ik opnieuw schriftelijk een melding over de lekkages gemaakt bij de nieuwe verhuurders waar ik herhaaldelijk op terugkom, maar het is tot heden nog niet gemaakt. Toen ik voorstelde de huur te verlagen totdat de gebreken gemaakt werden, gaven ze de mogelijkheid aan om allerlei aanpassingen te maken aan de woning in ruil voor een huurverhoging (!?). Het contact is inmiddels overgedragen aan een beheerder, waarbij ik opnieuw alles gemeld heb.

Op het contract staat er geen clausule dat de huurcommissie ingeschakeld kan worden voor dit soort situaties en ik kan geen dure advocaten of adviseurs betalen om naar de kantonrechter te gaan.
Is er een manier om hen te verplichten de gebreken te maken zonder dat het mij duizenden euro's kost (die ik niet heb) en een compensatie te ontvangen voor al deze maanden gedoe?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag