Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verhuurder lost lekkage niet op

In 2016 zijn mijn partner en ik in een huurwoning komen wonen. Juni 2017 is er een nieuwe badkamer geplaatst door de verhuurder. Deze vernieuwing vond plaats van 25 juni tot en met 22 juli, wat gezien de tijdspan, ons als huurder ongemak gaf. Wij hebben helaas al meerdere malen last van lekkage gehad van deze badkamer. De verhuurder heeft de badkamer opnieuw laten kitten op 28 juli 2017, 25 augustus 2017 en 11 oktober 2020. De lekkage is echter nog altijd actief en naast schade hebben wij last van schimmelvorming in de keuken (badkamer zit er boven). Los van het kitten ziet onze verhuurder geen noodzaak om de badkamer te renoveren en de geleden schade te vergoeden.

Wij als huurders voelen ons dan ook zwaar benadeeld. Door lekkage hebben wij last van schimmel in de keuken die erger en erger wordt. Lees: er groeien letterlijk champignons uit ons plafond. Wij hebben een dochter van 3 en een zoon van 1 jaar en wij voelen ons dan ook niet veilig en op ons gemak.

Wij hebben al meerdere malen telefonisch en schriftelijk contact opgenomen met de verhuurder maar worden keer op keer van het kastje naar de muur gestuurd. Wat kunnen wij het beste doen om de verhuurder aansprakelijk te stellen? Hebben wij recht op een vergoeding?

De verhuurder is verantwoordelijk voor een goede staat van de woning. Het steeds opnieuw kitten helpt dus niet. Dus zal er iets anders moeten gebeuren.

Heeft u uw klacht ook al bij de gemeente gemeld? De woning moet namelijk ook voldoen aan bepaalde voorwaarden. Als de gemeente van oordeel is dat de woning niet voldoet aan het bouwbesluit moet de verhuurder van de gemeente het pand repareren.

Buiten die mogelijkheid om kan juridische bijstand helpen. Soms is helaas een officiƫle brief nodig en worden er pas stappen gezet als er een juridische procedure boven het hoofd van de verhuurder hangt. In een juridische procedure kan het ook gaan om een eventuele schadevergoeding.

U kunt desgewenst contact met mij opnemen om te kijken of ik u verder kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag