Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verhuurder dwingen om inschakelen verwarming?

Wij waren onderhuurder van een zelfstandige woning. De hoofdhuurder is met ruzie vertrokken en nu zijn wij de hoofdhuurder geworden. Daar is de verhuurder het niet mee eens en dus heeft hij de verwarming afgesloten en zitten we in de kou. Er is geen betalingsachterstand. Hij wil ons eruit hebben. We wonen er al ruim 13 jaar.

Wanneer u onderhuurder was kunt u niet zomaar de hoofdhuurder worden. Dit kan alleen als de verhuurder hiermee instemt of een rechter dit bepaalt.

Het is belangrijk te weten dat een verhuurder niet zomaar de verwarming kan afsnijden. Dit kan gezien worden als illegale uitzetting, aangezien het bewoonbaar houden van een woning een basisverplichting van een verhuurder is. U beschrijft ook dat er geen betalingsachterstanden zijn, dit maakt de situatie sterker.

Mijn advies is om eerst te proberen de situatie op een vreedzame manier op te lossen en met de verhuurder in gesprek te gaan. Dat kan eventueel met behulp van een mediator. Als dat niet lukt of als de verhuurder geen medewerking verleent, kan een procedure bij de rechter noodzakelijk zijn.

U heeft het recht om op een behoorlijke manier te wonen en als u kan aantonen dat u dit recht niet krijgt, kan de rechter een verbod opleggen aan de verhuurder om de verwarming af te sluiten.

Het is verstandig om in deze situatie een jurist of advocaat te benaderen die gespecialiseerd is in huurrecht. Zij kunnen u helpen om de juiste stappen te kunnen ondernemen en uw rechten te beschermen.---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag