Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verhalen letselschade door zorgverzekering?

Bij het op de openbare weg wielrennen in een groepje ben ik in de berm terechtgekomen en heb ik daar een ongeluk gehad. Ik heb daarbij letsel opgelopen en heb daarvoor een operatie moeten ondergaan. Nu probeert de zorgverzekering zorgkosten te verhalen op een andere partij en ontving ik daarvoor een vragenlijst.
Die vragenlijst roept meerdere vragen bij mijzelf op:
- de zorgverzekeraar vraagt of het een verkeersongeluk of sportongeluk betreft: ik heb niet zoveel zin om daarin zelf ‘rechter te spelen’. Mag ik deze vraag onbeantwoord laten en het houden bij een omschrijving van het ongeluk? (Namelijk dat ik bij het wielrennen in een groepje op de openbare weg in de berm ben geraakt, en daar een ongeluk heb gehad) En als ik die vraag per se moet beantwoorden, wat moet ik daar dan invullen: sportongeluk en/of verkeersongeluk?
- de zorgverzekeraar vraagt of er een andere partij bij betrokken was: mag ik deze vraag onbeantwoord laten, en het – ook hier - laten bij de korte omschrijving van het ongeluk waar de zorgverzekeraar ook om vraagt? Anders ga ik namelijk iets/iemand anders lopen beschuldigen of vrij lopen pleiten. Terwijl ik daar zelf zoveel mogelijk buiten wil blijven.
- en: als het verdict is dat de schuld (deels) bij mijzelf ligt, bestaat dan het risico dat ik zélf de zorgkosten aan mijn zorgverzekering moet betalen? Of hoef ik daar niet bang voor te zijn?

Ik heb uw vraagstelling belezen en kom tot de conclusie dat u goed moet antwoorden, anders bestaat de kans dat u zichzelf in de vingers snijd. Deze vragen hebben meestal de bedoeling wie de schuldvraag kan worden aangezegd. Met uw goedkeuring ben ik bereid om u kosteloos bij te staan en deze kwestie van u over te nemen zodat u de juiste letselvergoeding verkrijgt.

U mag mij middels dit platform bereiken of middels mailadres: groenewegenjuristen@gmail.com Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Gegroet, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

graag verneem ik nader van u of mijn reactie aan u in goede orde is ontvangen.

Groeten, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag