Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Vergunning voor achterom?

Cliƫnten van mij hebben geen achteruitgang in hun tuin. Ook is het niet mogelijk om om de woning heen te lopen (garage grenst aan die van de buren). Hierdoor zijn ze genoodzaakt om alles uit de tuin te verplaatsen door de garage naar voren.
Door een herseninfarct heeft meneer blijvende schade. Hierdoor is de noodzaak ontstaan om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren. Dit zou in de garage kunnen. Hierdoor vervalt echter de doorgang van de tuin naar de voorkant van het huis.
Achter het huis staat een haag op gemeentegrond. In het verleden hebben buren al vaker zelf een achteruitgang gemaakt door de haag heen. Deze is altijd weer hersteld door de gemeente. Deze mensen hebben dus ook te horen gekregen dat de gemeente geen vergunning gaat afgeven om een achteruitgang te maken. De vergunning is nog niet aangevraagd, dus er is nog geen beschikking. Ik weet dat er geen 'recht op een achterom' bestaat, maar mijn vraag is er of toch nog een mogelijkheid is voor deze mensen om te proberen een vergunning te krijgen? Gronden, uitzonderingsgeval, speciale situatie o.i.d.? Of dat men het toch echt niet hoeft te proberen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag