Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vergoeding kosten trouwjurk?

Ons naaiatelier heeft een (dreig)brief van een bruidje ontvangen waarin ruim €500,- vergoeding wordt geëist en mogelijke juridische stappen vanwege het elders moeten laten aanpassen van haar trouwjurk.
De jurk werd standaard aangepast maar was niet goed opgemeten volgens de bruid en haar vertrouwen was weg. Er is meerdere malen aangeboden de jurk zoals gebruikelijk op maat af te maken maar dat werd geweigerd.

-Wat moeten wij hiermee? Wettelijk moet zij toch het naaiatelier de gelegenheid geven de jurk op maat te laten afmaken?
-Als zij juridische stappen zou ondernemen hoe sterk staat zij?
-Onze vervolg stap zou dan zijn haar aan te klagen voor laster vanwege onze goede naam, is dat terecht en hoe sterk staan wij daarin?

Vervelend allemaal en voor de mooiste dag van je leven. Maar dit terzijde. U heeft inderdaad een punt dat u de plicht heeft om herstelwerkzaamheden uit te voeren, anders is het niet mogelijk om u een factuur voor herstel te vorderen. De kans is groot dat de rechter zal beslissen om de zaak terug te verwijzen naar de gedaagde, u dus. Om zo alsnog het herstel te uit te voeren. Een en ander begrijpelijk maar procederen heeft geen daad en kost alleen maar tijd en proceseconomische druk bij de rechtbank.

Met uw welbevinden ben ik wel bereid om deze kwestie tussen u beiden tot een oplossing te brengen. U mag dan ook middels dit platform contact met mij opnemen of middels mailadres: groenewegenjuristen@gmail.com

Gegroet, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag