Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vergoeden van verwijderen geleverd product

Als eenmans reclametijd heb ik anderhalf jaar geleden n groot reclame meschdoek ( is doek met kleine gaatjes voor wind doorlating met ringen aan de zijkant voor bevestiging ) van 5 x 10 mtr geleverd aan n bedrijf die dit aan de steiger van t project zou hangen.
de levering heb ik gedaan zonder de plaatsing ervan, dit zouden ze zelf doen
nu anderhalf jaar belt me de klant dat t doek kapot is maar wil niet alleen t doek vergoed hebben maar ook de kosten voor hoogwerker en manuren
voor t zeil te verwijderen
Moet ik dat vergoeden?

Het hangt af van de specifieke omstandigheden en schriftelijke afspraken gemaakt op het moment van de verkoop, maar over het algemeen is de verkoper of leverancier niet verantwoordelijk voor de kosten van het verwijderen van een product. Volgens het Burgerlijk Wetboek zijn leveranciers zoals u doorgaans verantwoordelijk voor het leveren van een product dat aan de overeenkomst beantwoordt. Als het product niet beantwoordt aan de overeenkomst (bijvoorbeeld, omdat het defect is), dan kan de consument eisen dat dit kosteloos wordt hersteld of vervangen.

Echter, de kosten voor het verwijderen van een product vallen over het algemeen niet onder de verantwoordelijkheid van de verkoper, tenzij dit specifiek is overeengekomen. Zoals u uitlegt, is de plaatsing van het doek door de klant gedaan, dus het verwijderen ervan zou op dezelfde manier hun verantwoordelijkheid zijn, tenzij anders afgesproken. Het is dus raadzaam om afspraken en correspondentie van het moment van de verkoop te controleren om te bevestigen dat er geen toezeggingen zijn gedaan over wie verantwoordelijk is voor de verwijdering.

Als de klant u aansprakelijk stelt voor deze kosten, zou ik adviseren een juridisch adviseur te raadplegen om de specifieke details van de zaak te bespreken. Het is belangrijk om hier correct mee om te gaan, omdat er mogelijk consequenties verbonden kunnen zijn aan het niet voldoen aan de eisen van de klant, zoals een rechtszaak."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag