Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Verdubbeling huur bedrijf toegestaan?

Als muziekdocent huur ik sinds 2022 een akoestisch geïsoleerde cabine (studio 5) van een stichting in Tilburg voor het verzorgen van mijn muzieklessen als ZZP-er. Nu is per 1-1-2023 een verdubbeling van de huur doorgevoerd (was € 240 incl. nu € 480 incl).
Dit is per 23 november 2022 per mail aangekondigd. Het contract (€ 240 incl.) is nooit aangepast. Mijn vraag is of, met deze opgave van reden zonder ook verder geleverd bewijs, dit zomaar kan.

Hieronder de betreffende mail (contract in PDF evt. na te mailen):

23 november 2022
hoi mede-studiobewoners van 1,2 3, 5, 6,

In oktober en afgelopen weken hebben we een tweetal bijeenkomsten gehad met elkaar over de omgang van onze gedeelde studio's en de uitdaging van onze gedeelde locatie. Hierin zijn een aantal zaken besloten, die noodzakelijk zijn om een gezonde en levendige plek te realiseren.
We hebben het gehad over het overnemen van de studio's beneden van de Hall of Fame, het bouwen en indelen van de opslag, en basis-inrichting van alle studio's. Er zijn nu wat pragmatische uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden: zo wordt de gasrekening (enkel van studio's 1-3) per 1 januari verviervoudigd. Dat betekent letterlijk een financiële uitdaging van € 6400 op jaarbasis.

Hiervoor hebben we een plan opgesteld:
- We streven ernaar om de studio's met 10 makers te delen (momenteel zijn we met 7). Welke musici zijn te gek om aan te laten sluiten?
- De maandelijkse huur wordt voor iedereen gelijk: € 400 per maand (ex btw).
- Er is voor iedereen de mogelijkheid om je via P. voor de plek in te zetten. Hiervoor zijn concrete opdrachten opgeschreven: van productie van de borrels en events, gastheer/vrouw-schap tot schoonmaak, en coördinatie. Zeer praktische opdrachten waarvoor je je kunt inschrijven bij het kantoor van P. (1e verdieping rechts, de overlegruimte). Deze opdrachten zullen door B. worden gedeeld.
- W. gaat een rondje langs de velden doen voor hoe we om kunnen gaan met (gedeelde) opslag.

Spreek jullie allemaal snel.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag