Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Verdeling extra kinderbijslag bij intensieve zorg?

Ik ben gescheiden. Voor een van mijn kinderen, thuiswonend en ingeschreven op mijn woonadres, ontvangen wij al geheel 2022 dubbele kinderbijslag vanwege intensieve zorg. De dubbele kinderbijslag wordt door de SVB gestort op een gezamenlijke kindrekening met mijn ex-partner. Mijn ex partner en ik hebben co-ouderschap.
Nu kreeg ik eind vorig jaar bericht dat ik mogelijk in aanmerking kom voor een extra bijdrage (https://www.svb.nl/nl/kinderbijslag/dubbele-kinderbijslag/extra-kinderbijslag-bij-intensieve-zorg). Aangezien ik alleenstaand ben, geen fiscaal partner heb en het hele jaar dubbele kinderbijslag ontvang, heb ik recht op de extra bijdrage die ik ook heb aangevraagd en ontvangen.
Nu is de vraag hoe ik omga met deze ontvangen bijdrage. Mijn ex-partner is inmiddels weer langere tijd samenwonend met een nieuwe partner en heeft voldoende inkomen. Ze kan derhalve geen aanspraak maken op deze extra bijdrage, ook al zou mijn dochter op haar woonadres ingeschreven staan .
Ben ik verplicht om deze extra bijdrage in het kader van kinderbijslag ook op de kindrekening te storten of kan ik hier zelf als aanvrager vrij gebruik van maken ter dekking van mijn deel van de kosten voor intensieve zorg voor mijn dochter?

Ik raad u aan om te bekijken in uw convenant welke afspraken u heeft gemaakt tijdens de scheiding. Waarschijnlijk staat er een bepaling opgenomen in het convenant, waardoor u antwoord heeft op de vraag of u verplicht bent om de extra bijdrage in het kader van de kinderbijslag op de kinderrekening te storten. Ook kunt u altijd in onderling overleg met uw ex-partner bespreken hoe om te gaan met de extra bijdrage, om eventuele discussies te voorkomen. Neem contact op via 0800 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl als wij u verder kunnen helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag