Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Verdeling chalet bij scheiding?

Ik ben in 2017 getrouwd in gemeenschap van goederen; dat was toen nog.
Inmiddels twee koophuizen verkocht en ik heb als vrouw zijnde zijn schulden afbetaald en mijn doorlopend krediet, omdat hij zijn huis moest verdelen met de neefjes van zijn vorige overleden vrouw. Dat stond in zijn testament en daar kwamen we achter met de verkoop van zijn huis. Nu is het zo dat ik de aanbetaling heb gedaan van een mooi chalet wat op beider naam stond en vervolgens is hij gaan huren in een ander chalet.
Ik betaal al een paar jaar dat chalet in mijn eentje en vervolgens vorig jaar mei het nieuwe huidige chalet gekocht schuin aan de overkant. Ik heb mijn dure BMW moeten verkopen en mijn extra spaargeld er in gestopt. Meneer heeft niet mee geholpen of betaald, alleen het bedrag van de vorige chalet is verder cash betaald via de notaris naar dit chalet. Ja hij moest mee tekenen omdat we in gemeenschap van goederen zijn getrouwd maar ik sta hier alweer alleen ingeschreven en betaal alles waaronder ook de onroerendgoedbelasting en WOZ en alles wat daar bij komt kijken. Al met al we leven waarschijnlijk al twee jaar apart.
Nu is mijn vraag: wat zijn mijn rechten als we gaan scheiden met betrekking tot dit chalet?
Terwijl ik zoveel heb geïnvesteerd?
Ik heb een paar opties en dat is hem uitkopen, maar voor hoeveel gaat dit straks worden?
Het volgende is denk ik dat hij mij moet gaan uitkopen als hij hier wil wonen.
En de derde optie is we verkopen de boel. Moet het dan gedeeld worden of heb ik dan meer recht op centjes omdat ik kan aantonen dat ik uit eigen zak zoveel heb geïnvesteerd en zijn schulden heb afbetaald?
Wat kan ik het beste doen en wat zijn mijn rechten, want hier worden we samen niet beter van.

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, betekent dat u ieder voor de helft de eigenaar bent van de chalet. Tenzij bijvoorbeeld de woning is gekocht vanuit een erfenis of testament met een uitsluitingsclausule. Al het vermogen, schulden en bezittingen dat u voor en tijdens het huwelijk hebt opgebouwd, moet tijdens de scheiding bij helften worden gedeeld. Wanneer u in onderling overleg afspraken kan maken, raad ik u aan om een gemeenschappelijke scheiding aan te vragen. U kunt dan ook van eventuele rechten afwijken. Wij zullen u wel altijd op de hoogte brengen van de rechten die u heeft tijdens de scheiding. Ik kan aan u een informatiepakket toezenden over scheiden en/of een vrijblijvend intakegesprek inplannen om uw situatie te bespreken. U kunt telefonisch contact met mij opnemen via 040 2350422 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag