Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verbreken huurcontract onbepaalde tijd

Mijn huisbaas wilt het huurcontract verbreken, omdat hij onze woning wilt renoveren. Wij hebben op het moment een huurcontract voor onbepaalde tijd, heeft hij een geldige reden om het huurcontract te verbreken?

Alleen als het betreft noodzakelijke renovatie die zonder het beeindigen van de huurovereenkomst niet mogelijk is.

Beoordeel dit antwoord:

Een renovatie van een woning kan een reden zijn om het huurcontract op te zeggen als de renovatie redelijkerwijs niet kan plaatsvinden als u in de woning blijft wonen (art. 7:274 BW).

Let op, u hoeft hier niet mee akkoord te gaan. De verhuurder zal dan de rechter moeten verzoeken om het huurcontract te ontbinden.

Het moet dus wel gaan om een renovatie waardoor het niet mogelijk is dat u in de woning kunt blijven wonen. Een kleine renovatie is niet voldoende. Of een renovatie waarvoor u bijvoorbeeld een week in een hotel kunt verblijven.

Het kan noodzakelijk zijn dat er een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtkosten wordt betaald. Ook kan het noodzakelijk zijn dat de verhuurder u een vervangend aanbod of een alternatief biedt en/of meebetaald in de kosten van verhuizing. Dit is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval.

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen als u meer vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat hier over onzelfstandige kamer huur en de huisbaas wilt het pand onder ons renoveren, hierdoor komt onze boven woning mogelijk langere tijd zonder GWL te zitten. Is dit dan als nog een geldige reden, aangezien aan ons pand niks gerenoveerd hoeft te worden en hoort onze huisbaas mee te zoeken naar een alternatief voor ons? Of kunnen we nog steeds weigeren ?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag