Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verbouwing: Wat te doen als de offerte afwijkt van de uiteindelijke factuur?

Door waterschade is er ontdekt dat de riolering verouderd was en dit moest dus vervangen worden. Er zijn verschillende partijen geraadpleegd en uiteindelijk is er gekozen voor partij X. Deze gaf een veel lagere prijs dan de andere partijen, let wel, dit was nadat er door ons is aangegeven dat de oude rioleringsbuizen er niet uitgehakt hoefden te worden, maar de nieuwe buizen er naast mochten worden gelegd als dat zou schelen in de kosten.

Er is een offerte gepresenteerd op basis van regie, daaronder staat manuren : € 48,- / Er wordt gewerkt met 2 man en de geschatte kosten zijn tussen € 3500 en €4000.

Er is herhaaldelijk gevraagd of 4000 euro het maximale bedrag wat de werkzaamheden in totaal zouden kosten. Dit is tot 3x toe bevestigd (mondeling). Nu is de factuur €7500,- en is het werk nog niet helemaal af (er missen nog 2 plinten en egaliseren van voortuin n.a.v. openbreken voor de riolering). Ik heb iets gelezen over 10% wettelijke verhoging bij een richtprijs. Geldt dat ook bij een offerte op basis van regie die een richtprijs geeft?
Wat is nu mijn beste vervolgstap? Opvragen specificatie factuur? Aansprakelijk stellen voor eventueel schade die ik zelf moet dragen om de plinten en de tuin in orde te maken? Ben ik juridisch gezien gehouden om 7500 euro te betalen? of moet ik die 4000 euro betalen die aanvankelijk is afgesproken?
Ik hoor het graag.

Er is een richtprijs gegeven en daar mag de aannemer 10% van afwijken. De prijs moet daarnaast redelijk zijn , in verhouding en marktconform.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag