Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verborgen gebreken bij verkoop scooter?

Heb een elektrische scooter gekocht met als reden dat deze door verkoper sneller gemaakt kon worden met behoud van garantie naar 32 km per uur. Dus zonder deze optie had ik deze nooit online gekocht.
Nu blijkt dat hij bij aflevering maar tot 28 km zou rijden en na aanvraag zou hij na 3 of 4 keer helemaal leeg te rijden en volledig op te laden de beloofde snelheid op eigen kracht te halen. Ook na vier keer te zijn opgeladen haalt hij de snelheid niet zonder hulpmiddelen ( wind mee brug af). In de laatste mail beantwoord de verkoper dat hij er vanaf wist en dat sommige scooters modellen deze snelheid wel zou halen
Hij wil het geschil oplossen door de scooter weer origineel te maken en het geld terug te storten. Maar dat is geen optie voor ons omdat we voor het totaal pakket gegaan zijn, zonder deze optie zouden we deze scooter nooit gekocht hebben. Vraag 1 : Heeft de verkoper nu deze scooter verkocht met een verborgen gebrek aangezien hij wist dat de snelheid niet gehaald zou kunnen worden?
Vraag 2 : aangezien de snelheid van 32 km een garantie is geweest spreken we in mijn ogen van een resultaatsverbintenis? Nu de scooter dus deze snelheid niet haalt heb ik dan het recht om de gehele koop terug te draaien en niet alleen de optie zoals verkoper voorstelt.

Indien u uw vereisten duidelijk kenbaar heeft gemaakt bij het kopen van de scooter en de verkoper wist dat de verkochte scooter hier niet aan heeft voldaan, zou er sprake kunnen zijn van dwaling. Het gevolg is dat u de koop kunt terugdraaien. Om een concreet antwoord te kunnen geven, is het van belang om de relevante documenten (koopovereenkomst, correspondentie tussen u en de verkoper) door te nemen. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak te bespreken (tel 06-49175526).

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag