Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verborgen gebreken aan de riolering koopwoning

Mei dit jaar hebben mijn vriend en ik ons eerste huis gekocht. In verband met de oververhitte huizenmarkt heeft de makelaar ons geadviseerd geen bouwkundige keuring uit te laten voeren omdat dit de kans op het verkrijgen van heg huis kleiner maakt.

29 mei zijn wij in het huis komen te wonen en sinds dit moment kampen wij al met rioleringsproblemen. Na een aantal weken en vele huismiddeltjes hebben wij de rioolservice ingeschakeld. Deze constateerde een ernstig vervuilde rioleringsbuis in de kruipruimte. Op hun advies is deze vervangen, echter kampen we nog steeds net het zelfde probleem. Nogmaals is de rioolservice langs geweest en nu blijkt er een probleem te zijn met de rioolbuis onder de oprit. Deze is ernstig vervuild en loopt mogelijk iets op. De oplossing voor ons probleem is deze dus te vervangen. De medewerker van de rioolservice geeft bij ons aan dat dit een probleem moet zijn dat al jaren speelt te zien aan de ernstige vervuiling.

Mijn vraag luidt: kunnen we ondank het feit dat we geen bouwkundige keuring hebben laten uitvoeren de kosten van de verborgen gebreken (de riolering) verhalen op de verkoper?

Hopelijk kunnen jullie mij hier antwoord opgeven zodat ik aan de hand van het advies stappen kan zetten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag