Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verborgen gebrek woning melden?

We zijn van plan om onze woning te verkopen. We weten dat we een meldingsplicht hebben voor wat betreft onder andere (verborgen) gebreken.

Maar we zitten met het volgende, waarvan we ons afvragen of we dit ook moeten melden, of dat we achteraf problemen kunnen krijgen wanneer we er niets over gemeld zouden hebben.

- Onze buurman werkt in een zwaar beveiligde inrichting als bewaker. Vanwege dreiging uit de criminele wereld waarbij zijn naam genoemd is, zitten de buren momenteel ondergedoken.
- Hun huis is ondertussen voorzien van diverse beveiligingsmaatregelen en wordt scherper in de gaten gehouden.
- We hebben van niemand officieel informatie hierover gekregen en we zijn door niemand of door geen instantie officieel hierover ingelicht of op de hoogte gebracht. Alles wat we weten is door combinatie van dingen die we via-via hebben gehoord en vanuit nieuwsberichten en dergelijke.
- Hoewel het natuurlijk in het begin even spannend voelde, hebben we er voor de rest helemaal geen overlast door. Het is even rustig in de buurt als dat het ook daarvoor altijd geweest is. Van extra controle is niets te merken.

Op internet kan ik bij meldingsplicht van alles vinden over het melden van gebreken of bijvoorbeeld burenruzies. Maar zoals gezegd, overlast hebben we er niet door.

We vragen ons dus af of zoiets specifieks ook gemeld zou moeten worden of dat er dus achteraf problemen door kunnen ontstaan.

Met vriendelijke groet,

U moet alle feiten vermeld die van invloed zijn op de wijze van handelen van koper, zo niet zou het geen gebrek zijn, dan meestal wel in de laatste vraag of u nog in het algemeen of specifiek aanmerkingen heeft welke mogelijk van belang voor het oordeel van de koper.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag