Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Verborgen gebrek na verkoop woning

We hebben afgelopen september een huis verkocht . Nu blijkt dat een cv-leiding waarschijnlijk lekt. En waarschijnlijk ook al lekte bij het passeren van de acte. Overigens is afgezien van een bouwkundige keuring van de woning bij de verkoop.

De situatie is als volgt, wij hadden een vochtvreter in het traphok staan om vocht op te vangen. Verder hadden we geen problemen met vocht of gerelateerd daaraan. Wel hadden we een lekkage gehad in de keuken door de vaatwasser maar die hebben we nog laten herstellen onder onze verzekering.

Ongeveer een maand na de verkoop krijg ik van de koper bericht dat ze last hebben van vocht in het huis (condens op de voordeurruit en naaktslakken in huis). En vandaag krijg ik een tweede bericht dat de cv-ketel regelmatig druk verliest en nu zelfs uitgevallen is. Deze hebben ze inmiddels al laten vervangen. Bij onderzoek is gebleken dat de cv-leiding richting de garage lekt. Ook kroop het vocht richting stopcontacten in de muur.

Natuurlijk baal ik van dit signaal, wat ik graag wil weten of wij hiervoor aansprakelijk zijn als verkopers.

Het kan een verborgen gebleven gebrek zijn als het ernstig genoeg is
( normale bewoning niet mogelijk) er geen ouderdomsclausule in de akte staat, en ouderdom van de ketel speelt ook een rol als dat de oorzaak is.
( drukverschillen, te hoge druk) Bovendien telt inderdaad ook mee dat kopers hebben afgezien van vooronderzoek. Ik denk dat het euvel mogelijk nog valt onder uw opstalverzekering en als dat het geval is zou u kopers tegemoet kunnen komen. U kunt dat eerst navragen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag